Софийска градска прокуратура организира кръгла маса на тема “Предложения за законодателни

...
Софийска градска прокуратура организира кръгла маса на тема “Предложения за законодателни
Коментари Харесай

Докога? България продължава да бъде страната с много жертви на пътя

Софийска градска прокуратура организира кръгла маса на тематика “Предложения за законодателни промени при следствие на пътнотранспортни катастрофи ”.

 

Кирилова акцентира, че тази среща няма да е последна и ще се изготви проект за деяние, след което прикани всички заинтригувани лица да се занимават в действителност с проблемите. “Така поднесените проблеми няма да могат да се решат по този метод. Трябва да създадем още срещи с правосъдното министерство, само че и със общественото такова, с цел да се види кое ще бъде приемно за вас и за прокурорите, които назначават експертизите ”, счита Кирилова.

 

Тя изрази вяра след съставянето на този проект, депутатите да изготвят нужните промени, с цел да няма повече изгубени животи.

“Продължаваме да бъдем страната с доста жертви на пътя. Много е мъчно да се опитваш да обясниш за какво системата не работи или за какво тя работи постепенно ”. Това съобщи и Елена Каракашева, заместник-главен прокурор.

От своя страна служебният министър на правосъдието Мария Павлова коментира, че проблемите са доста и са сложни.

 

“Доклад ще бъде направен, с цел да покаже какви са аргументите жертвите на пътя да се усилват. В този отчет ще бъдат препоръчани и законодателни промени, тъй като се видя, че законодателни дейности на парче не дават претенции резултат ”, съобщи министър Павлова.

 

Председателят на комисията по правни въпроси в 49-то НС Анна Александрова бе безапелационна, че са поели задължения за промени в наредбите, както и за законодателни ограничения. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР